Foto: Tale Hendnes

Foto: Tale Hendnes

“Tro og overbevisning“ (2017)

- En forestilling for ungdom fra 13 år (8.-10 trinn & 1.-3. VGS) og voksne

Hvor langt? Hvor mye? For hva? For hvem?
Hvor langt er jeg villig til å strekke meg for det jeg synes er viktig?
Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen …

Å tro. Å være overbevist. Å ha noe å holde seg til, som gir mening, i en tilværelse som er i konstant endring, er grunnleggende for mennesket. Selve følelsen av å tro på noe - være overbevist om noe - er universal. Hva vi holder fast ved og hva som gir oss mening, hvorfor og hvordan, er individuelt.

«Tro og overbevisning» er en forestilling som tar utgangspunkt i hvor stor plass en eneste tanke eller idé kan ta i menneskesinnet - i menneskekroppen. Det handler om det universelle behovet for å tro på noe eller noen, og om hvordan vi stadig prøver å finne ut av hva som gir oss mening. Det handler også om hvordan en idé kan ta fullstendig overhånd.

Med «Tro og overbevisning» inviterer jeg til et rom med dans, mange spørsmål, mandler, små og store tanker.

Forestillingen innledes med en personlig historie om en bilulykke. Ulykken får meg til å stoppe opp og spørre meg selv om hva som egentlig er viktig? Hva er det som gir mening? Med meg på gulvet har jeg hundrevis av mandler. Mandlene danner først et kart over ulykken, før de blir til alle tankene og spørsmålene i hodet som jeg ikke klarer å finne ut av. Hva er det jeg bruker tiden min på? Hva er det som er viktig for meg?

Forestillingen tar ikke opp spesifikke overbevisninger eller trossystemer, men reiser helt spesifikke problemstillinger i forhold til tro og overbevisning: Hvem og hva er jeg påvirket av? Er det jeg tror på egentlig «meg»? Hva gjør jeg og hvem er jeg når tvilen kommer? Når et løfte blir brutt? Når det jeg trodde på kanskje ikke gjelder lenger? Kan man gå for langt i det man tror på? Hvor går grensen?

Forestillingen belyser også ulike sider ved det å tro og være overbevist: Den fantastiske positive drivkraften, energien og engasjementet som kommer frem når vi mennesker virkelig tror, er overbevist, bryr oss og engasjerer oss. De mørke, lure, litt ubehagelige sidene som kan komme frem når man er i ferd med å gå for lang, - eller kanskje allerede har gått for lang? De litt forskrudde tankene og idéene som kan dukke opp når det vi tror på har tatt overhånd og blitt til «hele verden».

29389247_10160428735275571_4783277722908491776_o.jpg
Foto- Tale Hendnes-2-27.jpg
Foto- Tale Hendnes-2-26.jpg

“Tro og overbevisning“ i Den Kulturelle Skolesekken?
”Tro og overbevisning” egner seg godt i Den Kulturelle Skolesekken for 8.-10. trinn og
1.-3. VGS. Den har tidligere spilt i DKS Asker (2017) og i DKS Oslo (2020).
Forestillingen er fra 2020 en del av Scenekunstbrukets reportoar.

Foto- Tale Hendnes-2-6.jpg

«… en perle av en forestilling som på en poetisk måte reiser store eksistensielle spørsmål»

- Torunn Liven / Redaktør: TekstLabs jubileumsmagasin “Glokale stemmer“ (2018)

29389460_10160428736895571_9034359343725674496_o.jpg
Foto- Tale Hendnes-2-20.jpg
Foto- Tale Hendnes-2-13 (1).jpg

«Christine Vik Bratvold hadde en unik tilstedeværelse og skapte et utrolig nært og fint øyeblikk med sin forestilling " Tro og overbevisning" på Landøya skole. Hun hadde veldig god kommunikasjon med elevene, og med utdeling av lappene/ samtalen etterpå fikk elevene påvirke innholdet og et eierskap til forestillingen. Christine skapte noe unikt der og da, og hennes ærlige og sårbare historie traff ungdomskoleelevene på en god måte.» - Petter Grøtterud / Lærer (2017)

Arbeidet med prosjektet startet høsten 2014. Takk til Mind The Gap, TekstLab Prøverom i samarbeid med Norsk Skuespillersenter, Residency Eina Danz, Åpen Scene for Dans / DansiT, Årvoll Gård og alle som har vært involvert i arbeidet på ulike måter:
Tom Erik Caldino Nicolaysen, Marianne Skjeldal, Katja Henriksen Schia, Damen med mandlene, Mannen med gitaren,
Hanna Filomen Mjåvatn, Benedicte Lütken, Inger-Reidun Olsen, Alexander Aarø, Annette Brandanger, André Wulf,
Knut Skjelnan og Jostein Nilsen for lån av gitar, Uma Feed Tjelta, Shanti Brahmachari, Cecilie Lindeman Steen, Jill Sigman og
Cathrine Bjørndalen.

Idé, tekst, koreografi, utøvelse Christine Vik Bratvold
Produsert i samarbeid med TekstLab
Støttet av
TekstLab og Spenn
Forestillingen er en del av Scenekunstbrukets repertoar (2020)
Musikk ‘Vaihtovirta’, Performed by Pan Sonic, Composed by Mika Vainio & Ilpo Väisänen, Published by Mute Song Limited
Foto og trailer Tale Hendnes
Full dokumentasjon Maja Hannisdal

Forestillingen varer i ca. 35-40 min, etterfulgt av publikumssamtale på ca. 15-20 min.
Forestillingen fungerer best i et intimt lukket rom hvor publikum (inntill 60) sitter i amfi. Forestillingen er fleksibel og kan spilles i teatre, bibliotek, skoler, gymsaler, aulaer, samlingssaler, kulturhus etc. NB: Det brukes mandler som en del av forestillingen (eventuelle allergier).

Ta kontakt for mer informasjon / video / referanser christine_vik@hotmail.com / 405 29 912

 
LogoTekstlab.png
 
Spenn_logo_k.jpg